'omdat eten van levensbelang is'

Beste kippenboer!

Beste kippenboer!

Emmanuel is met zijn boerderij van Farming4Food uitgeroepen tot beste kippenboer van het district! Hij kreeg daarvoor een fiets en een certificaat, waar hij heel blij mee was! Het is een mooie stimulans voor onze projecten.

Zo rond de feestdagen produceert het eerste koppel bruine kippen hun laatste eieren en worden de soepkippen voor de kerst duur verkocht op de markt! De stal is opgedeeld in 2 gedeeltes, waardoor er altijd kippen zijn die eieren produceren. We zien dat de witte kippen in verhouding toch een stuk meer eieren produceren dan de bruine kippen.

De uitdaging is en blijft de verhoudingsgewijze hoge voerprijs. Dit is soms een hele strijd om op tijd en tegen de juiste prijs het voer te krijgen. We zijn met de stichting al vanaf 2012 bezig met de kippen in Ghana, en de conclusie is dan ook dat we ondanks dat het soms lastig is om het voer voor een juiste prijs te krijgen, het toch een goede zet is is geweest om dit project op te starten.

Een gedeelte van de eieren wordt sinds de laatste maand met een marktkraam afgezet in het dorp. Dit om mensen ook uitleg te geven over het produkt en de boerderij.