'omdat eten van levensbelang is'

Delegatie Farming4Food reist af naar Ghana

Delegatie Farming4Food reist af naar Ghana

Van 23 t/m 31 januari reizen Klaasjan Salomons, Jan Dragt en Henk van Renselaar namens Farming 4Food met nog 2 andere geïnteresseerden naar Ghana. Zij bekijken de voortgang van het plaatselijke project en onderzoeken of het mogelijk is een volgende stap te maken om meer mensen In Walewale te laten profiteren van het project ‘omdat eten van levensbelang is!’.

Het plan is te onderzoeken of er mogelijkheden zijn eventueel een tweede kippenproject op te zetten en hoe we met een goede teeltbegeleiding het komende jaar serieus werk kunnen gaan maken van de teelt van (voer)gewassen. Het zelf met je voeten in de plaatselijke grond staan is eigenlijk wel een voorwaarde om de teelt ook goed te kunnen begeleiden. De ervaring, onder andere van Klaasjan die de reis al twee keer maakte, leert bovendien dat de communicatie tussen Nederland en Ghana aanmerkelijk beter verloopt wanneer je daadwerkelijk de plaatselijke omstandigheden aan den lijve hebt meegemaakt, de mensen hebt gesproken en de cultuur geproefd.

Voor alle duidelijkheid:

De trip naar Ghana en alle te maken kosten aldaar worden betaald door de mensen zelf die meegaan, en niet door de stichting. Giften voor de stichting worden voor de volle 100% ingezet voor de projecten ter plaatse.

De reis is straks ook weer te volgen via onze facebookpagina!