'omdat eten van levensbelang is'

Maak kennis met Emmanuel – Ghana coördinator Farming4food

Maak kennis met Emmanuel – Ghana coördinator Farming4food

Hallo,

Ik ben Emmanuel Bamarigu, geboren en opgegroeid in een kleine boerengemeenschap genaamd Tinguri. Dit is in het noorden van Ghana.

Ik ben christelijk opgevoed. Mijn vader was de plaatselijke predikant van deze gemeenschap. Ook was hij boer om zijn eigen familie te kunnen voeden. Als kleine jongen hielp ik mijn vader altijd al mee op het land en met het vee. In die tijd was het een uitdaging om het vee gezond te houden, sterfte was aan de orde van de dag.

Dit was voor mij destijds een van de redenen om te beginnen met een studie als veterinair deskundige op het voortgezet onderwijs. Toen deze studie was afgerond, kreeg ik de mogelijkheid om in Nederland een stage te doen in Ecologisch boeren.

Daarna keerde ik terug naar Ghana en kreeg ik de mogelijkheid om in Noord-Ghana op kleine schaal varkens te gaan houden. Maar de varkens werden niet goed ontvangen door de plaatselijke moslims.

Naast het houden van varkens, bleef ik bezig met het studeren in Veterinair, diergeneeskunde en productie. Daardoor is het mij gelukt om deze studie af te ronden en kon ik aan de slag bij het ministerie van voedsel en Agri waar ik tien jaar ervaring heb opgedaan als veterinair deskundige. Hier heb ik gewerkt tot ongeveer 2010. Toen kreeg ik de mogelijkheid om mijzelf te verbeteren middels een uitwisselingsproject. Dit kon ik doen aan de agrarische hogeschool in Dronten. Door deze studie in Dronten af te ronden, mag ik mij nu senior adviseur noemen in Diergezondheid en Welzijn.

1477879_561582720595513_786864025_n

Mijn passie voor dieren en het verlangen om de plaatselijke bevolking te helpen in Noord-Ghana stopte niet door naar Dronten te gaan. Na mijn vetrek uit Dronten ben ik mij weer volledig gaan richten op het bijscholen van de plaatselijke bevolking in Noord-Ghana. Mede dankzij Farming4Food  heb ik de unieke mogelijkheid gekregen om een project op te starten in het houden van legkippen. De interesse vanuit de plaatselijke gemeenschap is dan ook groot.

Nu, 2014, mag ik zeggen dat ik dankbaar ben dat Farming4Food mij deze kans heeft gegeven. Ook gezien het feit dat het project succesvol is, heeft dit naar de toekomst echt mogelijkheden voor ons, maar ook  voor de gemeenschap hier!