'omdat eten van levensbelang is'

Projectleider Emmanuel in Nederland

Projectleider Emmanuel in Nederland

Emmanuel Banmarigu, onze projectleider in Walewale, was in oktober door de Universiteit van Bratislava in Slowakije uitgenodigd om een aantal gastcolleges te geven.

Onderwerpen van de colleges waren het rendement van ontwikkelingshulp in Noord-Ghana en de manier waarop hij, met onze steun uit Nederland, ook zelf probeert zijn omgeving mee te laten ontwikkelen.

De reis- en verblijfskosten werden voor hem betaald door de universiteit, en omdat hij toch “in de buurt” was hebben we als stichting hem ook een weekje naar Nederland laten komen. Hij logeerde bij de bestuursleden maakte in die week een aantal excursies naar bedrijven en projecten in Nederland. Dit gaf hem de gelegenheid om een aantal vernieuwingen in de intensieve veehouderij te bekijken.

Zo bezochten we een vakbeurs, een voerfabriek en een voervoedingsonderzoekinstituut. Ook heeft hij de vernieuwde agrarische hogeschool in Dronten, waar hij en jaar gestudeerd heeft, kunnen bezoeken en was er contact met leraren en bekenden uit die tijd.

Het bezoek van Emmanuel bood ons als bestuur ook de gelegenheid de voortgang van het project in Ghana “face-to-face” met Emmanuel te bespreken, en dat is toch verhelderend als je normaal alleen via sociale media en telefoon contact met elkaar hebt.

Als u Farming4Food volgt op Facebook hebt u via de berichten en foto’s dit bezoek kunnen volgen!