'omdat eten van levensbelang is'

Delen met kerst

Delen met kerst

De feestdagen staan voor de deur. De maand december staat voor velen van ons in het teken van gezelligheid, lekker eten en samen genieten.

Het is goed om in deze tijd van het jaar stil te staan bij uw zegeningen. En wat zijn dat er veel wanneer  je in een land als Nederland woont. Zelfs wanneer je  leeft van een daklozenuitkering hoor je nog steeds bij de rijkste 18% van de wereld. We hebben in Nederland het geluk ons te kunnen ontwikkelen. Er is geld beschikbaar om te studeren, te reizen, een eigen bedrijfje op te starten om zo verder te komen. Mogelijkheden en kansen te over!

Laten we onze rijkdom in financiële mogelijkheden delen, zodat anderen zich kunnen ontwikkelen. Denk aan de gedreven Ghanese ondernemers die deel uit maken van de projecten van Farming4food. De wil en de intelligentie om te ontwikkelen is er. Alleen doordat ze arm geboren zijn hebben ze geen financiële mogelijkheden om die plannen om te zetten in werkelijkheid. Farming4food geeft de boeren een microkrediet en technische ondersteuning, zodat er een ontwikkeling in gang wordt gezet.

kuikentjes

De boeren ontwikkelen niet alleen zichzelf; een heel dorp is er mee geholpen. De kippen leggen eieren, de eieren worden verkocht of verruild. Er zijn mensen nodig die de eieren verkopen, mensen die het land  met voedsel voor de kippen bewerken, aannemers en bouwvakkers die de schuur bouwen, enzovoort. Door dit inkomen komt er een stroom aan geld en goederen op gang. Zo komt er geld binnen om eten kopen, kinderen naar school sturen, kleding te kopen, nieuwe projecten op te starten, enzovoort.

Maistelen

Wat uw 5 euro wel niet kan doen? Geld maakt niet gelukkig, maar maakt het leven wel gemakkelijker. Laten we, zeker deze maand, stil staan bij en uitdelen van onze financiële rijkdom. Neem een kijkje in de supportshop en start met weggeven van kippen, water, kippenvoeren, bakstenen en alle andere producten.

Alvast bedankt en een bijzonder fijne kerst toegewenst!